Egyetlen beállítással örökre kinyírhatod az iPhone-od

Az Iphone-ok mellett az iPadeket és az iPod Touch-ot is papírnehezékké változtatja, ha 1970-re állítjuk a dátumot.

Azt hihetnénk, hogy az Apple mostanában nagy port kavart 53-as hibakódja viszi a fődíjat – ez gyakorlatilag arról szól, hogy ha nem hivatalosan javítják a Touch ID-s szenzort, akkor az IOS 9 zárolja a készüléket, ami a létező összeg módon javíthatatlanná és használhatatlanná válik.

Van azonban az Apple iOS rendszerében egy olyan hiba, ami még ettől is sokkal kínosabb és veszélyesebb.

Egyetlen apró beállítással tönkre lehet tenni egy almás eszközt.

Egy szoftver hiba miatt aki beállítja a rendszer dátumát 1970. január 1-re, majd újraindítja a készülékét, az örökre el is búcsúzhat tőle. Még DFU-s visszaállítással sem menthető meg az eszköz, ami örökös bootloopba ragad. Az egyetlen javítási mód a garanciális csere az Apple-nél.

Minden 64 bites processzorral szerelt készülék érintett, tehát az iPhone 5-től újabb okostelefonok, az iPad Airtől és az iPad Mini 2-től újabb tabletek, valamint a hatodikgenerációs iPod Touch.

Természetesen nagyon nem kell aggódni, a hiba csak azt érinti, aki szándékosan végzi el a beállítást. Minden bizonnyal az Apple orvosolja a következő frissítésbe ezt a bakit.

Úgyhogy ügyeljünk kinek a kezébe adjuk szeretett iPhone-unk.:)

iPhone 6S review (22)-970-80

Imre Krisztián adatlap-képe

Imre Krisztián

Weboldal tulajdonos, adminisztrátor, szerkesztő. Főként a Windows Mobile-ban és a Design-ban érzem otthon magam, de érdekelnek a telefonos rendszerek, továbbá bármi ami technológiával kapcsolatos. Célom, hogy cikkeim minél több emberhez eljussanak, ezáltal bevezetve őket a technológia újdonságaiba, érdekességeibe, továbbá tapasztalatgyűjtés, írói készségem javítása, és angol nyelvtudásom fokozása.

Szintén tetszeni fog...

1 hozzászólás

  1. Kovács Attila adatlap-képe Kovács Attila szerint:

    Update: Elviekben ha teljesen lemeríted a telefont utána vissza áll magától, de ez csak elmélet, nem bíztatunk senkit sem, hogy kipróbálja. 🙂

Vélemény, hozzászólás?