Töröljük a Facebook appot és gyorsabbá válik telefonunk

Nemrég hallottuk, hogy a Facebook és a Facebook Messenger mennyire lassítja telefonunkat, meg csökkenti üzemidejét, ezért arra voltunk kíváncsiak, hogy ezek az állítások tényleg igazak-e.

A méréseink szerint 20, akár 30 százalékkal javíthatja üzemidejét az, aki törli az appot, és inkább a mobilos oldalon keresztül használja a közösségi oldalt.

A probléma viszont az hogy ez a hiba fenn áll úgy iOS-on mint Androidon és windows phone-on is.

Miért fogyasztanak ennyit?

Az app mindig fut a háttérben, akkor is, ha nem kapcsolódunk internethez. Így sikerül rögtön elérni az értesítéseket a következő csatlakozáskor, és kevesebb ideig kell töltődnie az appnak is. Ez azonban terheli a telefon memóriáját és akkumulátort.

Ez alól nem kivétel az Instagram vagy a Whatsapp sem – de olyan más cégek termékeire is érvényes, mint a Dropbox, Spotify vagy a OneDrive.

Összegzés képpen aki azt szeretné telefonja gyorsabb legyen és tovább bírja az törölje a facebookot, de ennek az a hátránya  hogy nem kapjuk meg egyből értesítéseinket. Ez csak rajtatok múlik.Facebook-testet-animierte-Profilbilder-und-neues-Layout-1021x511

Imre Krisztián adatlap-képe

Imre Krisztián

Weboldal tulajdonos, adminisztrátor, szerkesztő. Főként a Windows Mobile-ban és a Design-ban érzem otthon magam, de érdekelnek a telefonos rendszerek, továbbá bármi ami technológiával kapcsolatos. Célom, hogy cikkeim minél több emberhez eljussanak, ezáltal bevezetve őket a technológia újdonságaiba, érdekességeibe, továbbá tapasztalatgyűjtés, írói készségem javítása, és angol nyelvtudásom fokozása.

Szintén tetszeni fog...

Vélemény, hozzászólás?