Mit csináljunk ha elfogy telefonunk tárhelye?

Számos kérdés felvetődött, az kapcsán hogy egyáltalán mit csináljunk, ha betelt a telefonunk tárhelye?

Nem kell pánikba esni, mindenre van megoldás!
Elég sok gyártó ad ki telefonokat kevés tárhellyel, ez megint csak marketing fogás, hogy vegyél jobbat, nagyobb tárhelyű telefont ennyi a lényeg röviden.

Az első dolog amit csinálnunk kell hogy felmérjük mi az ami felesleges és mi az ami menthető.
Jajj hát a mai világba egy olyan nap nem telik el hogy kedvenc barátunkkal/barátnőnkkel ne készítenénk egy közös selfie-t. Az emberek többsége fel sem fogja, hogy egy középkategóriás telefon HD felbontású kamerával van felszerelve, ami igencsak megtudja növelni a tárhelyet ha mondjuk egy videót készítünk.

De hogy is tudnánk megválni szeretett képeinktől, videóinktól vagy akár kedvenc zenéinktől.

Jó itt ebben az esetbe egyik legkönnyebb dolgunk az lenne, hogy a legközelebbi elektronikai üzletbe beruházzunk egy SD kártyára, de tegyük fel hogy az SD kártya is betelt.

Itt jönnek be a képbe a felhők!

Hogy mik is ezek a felhők? – Lényegiben ez egy virtuális tárhely, ahova feltölthetjük képeinket, videóink és egyéb kedvenc adatainkat is. Majd ezeket megoszthatjuk, újra letölthetjük őket és ez a legfontosabb dolog az egésznek, ha nincs nálunk telefonunk de laptopunk igen, internet segítségével könnyen hozzáférhetünk adatainkhoz.
Egyesek a megosztásban, mások a biztonsági mentésekben jeleskednek.

Persze manapság már sok tárhely közül válogathatunk, de én csak az ismerteket és lényegesebbeket említeném meg.
A megemlítettek elérhetők iOS, Android és Windows mobile áruházakban is.

Google Drive

Egyértelműen ez a legnépszerűbb szolgáltatás, hiszen a Gmail fiókunkon keresztül automatikusan hozzáférünk a fájlokhoz, remek mobilos felülettel és megbízható asztali alkalmazással is rendelkezik, amelyek egyszerűvé teszik a szinkronizációt. Egy másik hasznos dolog, hogy az itt létrehozott adatok nem számítanak bele a 15 GB-ba. Igen 15 GB tárhelyet kapunk ingyen, viszont 100 GB-t már havi 2 dollárért is kapunk, 1 TB tárhelyért 10 dollárt kell fizetni.

Microsoft One Drive

Igen fontos lett napjainkba a OneDrive, hiszen a Windows 8.1-től már kényelmesen használhatjuk számítógépen is.
Kezdetben minden felhasználó 15 GB tárhelyet kapott, de kb. egy hónapja a Microsoft visszacsökkentette 5 GB-ra, ezt a regisztrált felhasználók megtudták tartani, azok akik egy bizonyos linken keresztül, (ami a Microsoft oldalán megtalálható volt) igazolta aktivitását, ez részben érthető is volt mert elég sokan regisztráltak és a felhasználók nagyrésze ”inaktív” volt. De ezt az 5 GB-ot,  különböző akciókkal és új felhasználók bevonásával tovább növelhetünk.

iCloud

Itt is 5 GB-ot kapunk, amit tovább bővíthetünk támogatásokkal, 1 dollárért 50 GB tárhelyet, 1 TB-ért 10 dollárt kell fizetnünk havonta. Itt is az automata szinkronizálás elérhető.

Dropbox

Az egyik első és a mai napig is hihetetlenül népszerű Dropboxnak köszönhetjük, hogy a felhő-alapú tárhelyek ilyen felkapottak lettek.
A szolgáltatás továbbra is remekül működik, sok Androidos készülékre gyárilag telepítik a Google Drive mellé, a szinkronizálás automatikus, az adatokat pedig bárhonnan elérhetjük. Itt ugyan csak 2 GB helyet kapunk, de ezt különböző meghívókkal és feladatokkal növelhetjük, ráadásul 1 TB helyért is mindössze évi 100 dollárt kell fizetnünk.

Egyik előnye az, hogy a csillaggal megjelölt fájlok a „kedvencek” közé kerülnek, ennek eredményeképpen pedig internetkapcsolat nélkül, offline is megtekinthetőek.
Olyan számítógép használata esetén, amellyel nem érhető el a Dropbox, a SendToDropbox alkalmazásra való regisztráció segítségével elküldhetőek az állományok egy saját email címre, ezt követően pedig megjelennek a saját tárolóban az “Attachments” mappán belül.

Reméljük tudtunk segíteni! 🙂
A megosztás itt is ér! 🙂

Imre Krisztián adatlap-képe

Imre Krisztián

Weboldal tulajdonos, adminisztrátor, szerkesztő. Főként a Windows Mobile-ban és a Design-ban érzem otthon magam, de érdekelnek a telefonos rendszerek, továbbá bármi ami technológiával kapcsolatos. Célom, hogy cikkeim minél több emberhez eljussanak, ezáltal bevezetve őket a technológia újdonságaiba, érdekességeibe, továbbá tapasztalatgyűjtés, írói készségem javítása, és angol nyelvtudásom fokozása.

Szintén tetszeni fog...

Vélemény, hozzászólás?