Samsung Galaxy S7, avagy a következő szint

Két nappal a Samsung Galaxy új okos telefonjának bemutatása előtt már majdnem mindent tudni lehet.

2016. február 21-én szeretné bemutatni két új zászlóhajósát a Samsung, a Samsung Galaxy S7-et és az S7 Edge-t és ezt mind az MWC-én (Mobile World Congress).

Kíváncsian várjuk, hogy milyen újdonságokkal fog meglepni minket e két telefon, hiszen már majdnem mindent tudni róla.
Egyre több és több videó kerül fel az internetre, a hét elején még egy dubai oldalra is felkerült a telefon eladásra, képekkel és tartozékokkal és ezt mind a megjelenése előtt. Hát nem elképesztő?!

Amit idáig biztosra tudunk, hogy mindkét telefon vízálló lesz és az ujjlenyomat olvasó mellé bekerül a már Microsoft Lumia 950-től ismert írisz szkenner is.

A Samsung Galaxy S7-ről tudunk inkább több információt, ezért arról számolnánk be.

Feltehetősen a koreaiak egy 5.1”  vagy 5.5” inches 1440×2560 pixel felbontású szuper AMOLED kijelzővel készülnek, mely Gorilla Glass 5-ös védelmet kap majd.
Ezt már biztosra vehetjük, hogy a telefonon android marshmallow 6.0.1 fog futni, az idáig megszokott Samsung TouchWiz UI-val.

Megbízható információk szerint a telefon 6.9 mm vastagságú lesz, nano-SIM-et fog használni és tartalmazni fogja a Samsung Pay rendszerét is (Visa, MasterCard támogatással).

De beszéljünk egy kicsit arról is, hogy milyen ”vassal” (hardverrel) fog érkezni.

Szerintem ezt is biztosra vehetjük, hogy a Samsung a legújabb processzort teszi telefonjaiba, a piacon a mostani legújabb proci a  Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820-as, ami majd 8 magot fog kínálni használóinak.
4 GB Ram memóriával érkezhet, 32/64/128 GB-os belső tárhellyel lesz kapható.
Remek hír, hogy a vízálló készülékbe valóban visszatért a microSD-foglalat. USB-C egyelőre nincs, illetve az akku 3000 mAh-s.

Kamera téren is változni fog, hiszen egy 12 megapixeles kamerát kap  amivel 4K-s képeket, illetve videókat készíthetünk.

A már jól ismert Fast charging technológiával  képesek leszünk 30 perc alatt 0-ról 83%-ra tölteni telefonunkat.

A kiszivárgott rövid videón látszani fog működése, látszik a TouchWiz kezelőfelület is, amely ismét kapott enyhe ráncfelvarrásokat és módosított ikonokat.

 

A megosztás itt is ér 🙂

 

Imre Krisztián adatlap-képe

Imre Krisztián

Weboldal tulajdonos, adminisztrátor, szerkesztő. Főként a Windows Mobile-ban és a Design-ban érzem otthon magam, de érdekelnek a telefonos rendszerek, továbbá bármi ami technológiával kapcsolatos. Célom, hogy cikkeim minél több emberhez eljussanak, ezáltal bevezetve őket a technológia újdonságaiba, érdekességeibe, továbbá tapasztalatgyűjtés, írói készségem javítása, és angol nyelvtudásom fokozása.

Szintén tetszeni fog...

Vélemény, hozzászólás?