Xiaomi Mi 5 verhetetlen minden téren

Előszőr is azzal kezdeném, hogy a Xiaomi Mi egy kínai telefon, amely nagyba meghódította Ázsia és lassan Európa lakosait is. Úgy érzem muszáj megismerje a világ ezt a márkát hiszen úgy árban mint minden másban lekörözi a nagy híres riválisokat.

Azt már jó előre lehetett tudni, hogy a Xiaomi  ott lesz Barcelonába az MWC-en, de csak a helyszínen derült ki, hogy nem is akármilyen telefont raktak össze drága kínai barátaink.

Forrás: Android Authority

 Képek / Android Authority

De térjünk is a lényegre!

Hardver

Két típusba lesz kapható a Mi 5, mindkettő Qualcomm 820-as chipszettel, Full HD felbontású 5.15 inches kijelzővel és típustól függően 3 illetve 4 GB rammal lesz kapható.
Az alap modell 32 illetve 64 GB tárhellyel lesz kapható míg a Pro változat már 128 GB-os formába is kapható lesz.

Külső

Az alap modell fém keretet kapott és üveg hátlapot míg a Pro változat teljes kerámia borítással kerül a boltokba.
Mindkét Mi 5 modell 3000 mhA akkumulátorral érkezik és az új technológiás USB-C porttal és támogatni fogja a Fast Charging-ot vagyis a gyors töltést.

Forrás: Android Authority

Forrás: Android Authority

 

Amint azt már megszokhattuk az előző modellekben itt is beletették az ujjlenyomat olvasót, a Mi 4-ben az ujjlenyomat olvasó a hátlapon volt a Mi 5-ben a Home gombba tették bele.

A Mi 5-be 16 megapixeles auto-fókusz kamerát tettek és ami újdonságnak mondható az az, hogy beépítettek egy négy tengelyes stabilizációt amivel szintén lekörözte  a riválisokat.

Xiaomi-Mi-5-9-840x561

Forrás: Android Authority

Szoftver

A felhasználói felület megint az Androidra 6.0-ra épülő MIUI, annak is a 7.0-s verziója. A kínai cég garantálja a folyamatos frissítéseket, ahogy már a régebbi modellekbe is tapasztalhattuk.

A legjobb rész szokás szerint a készülék ára, a Mi 5 Március 1-től lesz kapható kínába, az alap telefon $260 dollárért míg a kerámia házas Pro változatért $350 dollárt kérnek majd el.

Úgy gondoljuk, hogy egy ilyen felszereltségű telefonért ez elfogadható ár ha figyelembe vesszük hogy hasonló tudásért jóval többet elkér úgy a Samsung mint a többi márkás telefonos cég.

Így alázza a Mi 5 az Iphone 6S-et és 6S Plus-ot a négy tengelyes stabilizációnak köszönhetően!

 

 

Imre Krisztián adatlap-képe

Imre Krisztián

Weboldal tulajdonos, adminisztrátor, szerkesztő. Főként a Windows Mobile-ban és a Design-ban érzem otthon magam, de érdekelnek a telefonos rendszerek, továbbá bármi ami technológiával kapcsolatos. Célom, hogy cikkeim minél több emberhez eljussanak, ezáltal bevezetve őket a technológia újdonságaiba, érdekességeibe, továbbá tapasztalatgyűjtés, írói készségem javítása, és angol nyelvtudásom fokozása.

Szintén tetszeni fog...

Vélemény, hozzászólás?