A Galaxy S7 lenyomja az iPhone 6S kameráját

A Samsung minél jobban próbálja kiemelni a Galaxy S7 zászlóshajója új funkcióit, egy teljesen új képszenzort a kiváló esti, gyenge fényben levő fotóival és a szuper-gyors autófókuszával.

De már így is elegendő választék van, ha a telefonok kamerájához kerül sor, ezért is vannak a valós tesztek, ami alapján jól láthatjuk, hogyan teljesítenek a telefonok egymás mellett. SuperSaf YouTube videósnak sikerült beszereznie a készüléket egy kicsit korábban és ki is vitte a telefonokat az Apple iPhone 6S, 6S Plus-t és a Samsung Galaxy S7 Edge-t egy gyors kameratesztre.
Gyors emlékeztetőként megemlítendő, hogy a Samsung Galaxy S7 egy 12 megapixeles hátsó kamerával jön, fázis autófókusszal(PDAF), optikai képstabilizátorral(OIS), f/1.7 nyílással és 1.4 µm pixelekkel. Az iPhone 6S egy szintén 12 megapixeles hátsó kamerával rendelkezik, f/2.2 nyílással, fázis autófókusszal és 1.22 µm méretű pixelekkel. Az iPhone 6S Plus ugyanezekkel büszkélkedhet, plusz egy optikai stabilizátorral akárcsak az S7, így pedig egyenlő eséllyel indulhat a teszten riválisa ellen.
A felsoroltak összese egy 5 megapixeles előlapi kamerával van ellátva, habár a kameranyílás az S7 javát szolgálja, amely f/1.7 ellenben az f/2.2-vel amit az iPhone-ok kaptak.

Nagyon ajánlatos a fenti videó megtekintése, hogy saját magad is lásd a különbségeket. Attól függetlenül, hogy csökkentve lett a szenzor felbontása, a Galaxy S7 részletgazdag képekkel tud remekelni, még felnagyításnál is, ahol látszik, ahogy a nagyobb pixelek előnyben részesítik a színek kiemelését az iPhone 6S-hez képest. Ezek a pixelek ugyanakkor fontos szerepet játszanak a gyenge fényben levő helyzetekre, mivel az S7 feltűnően kevesebb zajt tartalmaz, sokkal több fénnyel és részletességgel. Jobb a kontraszt, a dinamikus hatókör és összességében sokkal tisztább képeket produkál a Galaxy S7 elülső kamerája is.
A videó azt is megmutatja, hogy mennyire elképesztően gyors a Galaxy S7 dupla-pixel autófókusz technológiája, ami tényleg kihasznál minden pixelt a képszenzorban. Úgy néz ki az egész mintha egy pillanat alatt történne, még a benti gyengébb fények körülménye közt is. Egy slow-motion azaz lassított videó összehasonlítást is láthatunk a tesztben, ahol a víz csobogását tekinthetjük meg 720p 240 fps-ben rögzítve.
A jövőben több tesztet is láthatunk de az első benyomások mindenképpen pozitívak. Különösképpen amikor gyenge fényben levő képekhez kerül sor, ami egy tipikus gyenge pont az okostelefonok számára. Mit gondolsz te az összehasonlításról?

Imre Attila adatlap-képe

Imre Attila

Adminisztrátor, szerkesztő. Különösen a Samsung Mobile, a játékok, számítógépek foglalkoztatnak a legjobban, de ettől eltekintve nem idegenkedem semmitől ami a technológiával van összefűzésben, sőt nagyon is érdekelnek az újabbnál újabb fejlesztések, találmányok. Célom, hogy bejegyzéseimmel minél több embernek tudjak segítséget nyújtani, olyan dolgokat ismertetni amikről még nem tudtak, valamint az hogy saját készségeimet is folyamatosan fejlesszem.

Szintén tetszeni fog...

Vélemény, hozzászólás?