5 dolog ami változik az Android N-ben

De mi is az az 5 dolog ami változik az Android N-ben ?

Nemrég  a Google bejelentette az Android 7.0, ideiglenes nevén az Android N-et. Mivel az eddigi Android nevek mind édességekről voltak elnevezve, a pletykák szerint egyre valószínübb, hogy az ”N” a Nutella nevet fogja viselni.

A Google tanult a Marshmallow esetéből így nem hagyta hogy még egyszer ugyanabba a végzetes hibába essen. Ez csak annyit takar, hogy az új android elég későn jutott el a felhasználókhoz, ezért a Google öt kemény hónap után kiadott egy Android Developer Preview-ot magyarul egy fejlesztői előzetest, azért hogy a felhasználók kipróbálhassák és ezzel a hibákat is kiküszöbölve.
Az idei Windows 10 is ilyen előzetesekkel született meg.

De mi az ami eddig változott?

 1. Multitasking De mi is ez a ”Multitasking”? – Aki már telepítette a Windows 10-et az jól tudja, hogyha egyszerre több alkalmazást szeretnénk futtatni egy ablakban, akkor nem kell átváltanunk egyik alkalmazásból a másikba a jól megszokott ALT+TAB kombinációval, hanem az alkalmazás igazodik a képernyőnkhöz ezzel megkönnyítve munkánkat. Viszont ezzel nem volt megelégedve a Google, ezért úgy oldotta meg, hogy munka közbe lehessen növelni az alkalmazást.Igaz, hogy már a ”multitasking”-hoz hasonló megoldás érkezett az Android 5.0 avagy az Android Lollipop-ban de az nem volt az igaz.

  Forrás: Techradar.com

  Forrás: Techradar.com

 2. A gyorsbeállítások méretezése Ezzel már találkoztunk a windows 10 mobile-ban is, lényege, hogyha ”lehúzzuk” az értesítési sávot akkor ne az összes beállítás jelenjen meg( fényerő, elforgatásgátló, wifi, bluetooth), hanem csak egy sáv, azon pedig beállíthatjuk a legfontosabbakat, összesen 5-6 ra van lehetőségünk.

  Forrás: Techradar.com

  Forrás: Techradar.com

 3. Gyors válasz Ezt is már ismerjük a windows 10 mobile-ból és találkoztunk már az iOS-ba is.
  Az egészbe a lényeg az, hogyha kapunk egy Sms-t akkor nem kell belépjünk az smsekbe, hanem megjelenik egy értesítés és már tudunk is válaszolni, ezzel megint könnyítve, gyorsítva a használatot. Nekem személy szerint tetszik ez a megoldás.

  Forrás: Techradar.com

  Forrás: Techradar.com

 4. Doze Mode Rengeteg panasz érkezett, hogy az androidos készülékeknek nagyon gyenge az üzemideje és ezért az emberek egyre többször és többször cserélnek akkumulátort, persze ha a telefon megengedi a cserét.
  Ezért a Google létrehozta a Doze Mode-ot ami lényegibe egy eléggé erős energiatakarékos üzemmód ami szabályozza a processzor müködését.
  Őszintén nemtudom, hogy ez a hétköznapi használat során mennyire lesz hasznos, de na a Google ígéri, hogy a telefonoknak nagyobb lesz az üzemideje.

  Forrás: Techradar.com

  Forrás: Techradar.com

 5. Nem kell ”flashelni” a telefont Ez csupán annyit takar, hogy ha telepíteni szeretnénk valamit akkor nem kell egyszer gépre másolnunk a telepíteni kívánt fájlt, hanem a Google kiadott egy programot amivel sokkal egyszerűbben tudjuk ezt megcsinálni.

  Forrás: Techradar.com

  Forrás: Techradar.com

Röviden ennyi is lenne ez az 5 dolog ami biztosra érkezik az Android ”N”-ben.

Ha tetszett továbbra is ér a megosztás, tövábbra is követhettek facebook oldalunkon.

Imre Krisztián adatlap-képe

Imre Krisztián

Weboldal tulajdonos, adminisztrátor, szerkesztő. Főként a Windows Mobile-ban és a Design-ban érzem otthon magam, de érdekelnek a telefonos rendszerek, továbbá bármi ami technológiával kapcsolatos. Célom, hogy cikkeim minél több emberhez eljussanak, ezáltal bevezetve őket a technológia újdonságaiba, érdekességeibe, továbbá tapasztalatgyűjtés, írói készségem javítása, és angol nyelvtudásom fokozása.

Szintén tetszeni fog...

Vélemény, hozzászólás?