Google állítólag eladja a Boston Dynamics-et

A Boston Dynamics egy olyan cég, ami robotok fejlesztésével foglalkozik, melyet a Google vásárolt fel 2013 decemberén 500 millió dollár értékben.

YouTube-on már sok olyan videót láthatunk ezekről a robotokról, amiknek látványa olyan hatást kelt, mintha a Terminator 2: Az ítélet napja című film most debütálna. Ennek ellenére sajnos úgy néz ki, hogy az Alphabet Inc. állítólag eladásra szánja a céget az Amazon vagy Toyota-nak, mert valószínűleg képtelen lenne piacképes terméket gyártani az elkövetkező években.
Bizonyosan hatalmas potenciállal rendelkezik a Boston Dynamics cég, kezdve a katonaságtól, a vállalati és háztartási felhasználásokig. De ez egyelőre csak a jövő zenéje, de valljuk be azért egy nap mi is szívesen látnánk ezeket a masinákat szolgálatban.

A Boston Dynamics a Google-nél

Andy Rubin vezetése alatt, ahogy már említettük megvették a Boston Dynamics-et 2013-ban 500 millió dollárért, ami ha belegondolunk nem olyan rossz befektetés ha azt nézzük, hogy a vállalat már mennyire közel van a valódi robotok kivitelezéséhez. Andy Rubin vezetése alatt a cég indulása után egy évvel a Boston Dynamics vezető nélkül maradt és következetesen beleépült a Google tágabb ökoszisztémájába.
A feszültség csak nőtt és nőtt és már mindenki nyugtalan volt, amikor a Boston Dynamics robotokért felelős osztálya nem volt képes olyan termékkel előállni, amit az elkövetkező években piacra tudtak volna dobni. Így a Google állítólag ezt tette, hogy egyensúlyozza a költségeit a nagyszabású, hosszútávú projekteknek, amiknek megvalósítása a csapatnak akár egy évtized is szükséges lehet.

Végül a robotika csapata a Google[x]-hez került Astro Teller keze alá és áthelyezéssel lettek fenyegetve “ha a robotok nem a praktikus megoldások a problémákra amit Google próbált elérni”. Teller elmondta, hogy a Google[x] sikere annyi, hogy gyorsan hibázik és halad is tovább.
Jelenleg úgy néz ki, hogy két valószínű vevő van a cégre, az egyik az Amazon a másik pedig a Toyota kutatóintézete. Talán a Google most visszavonul egy rövid időre a robotjaival, de emlékezzünk, hogy a robotika mérnökei ugyanúgy a Google-hez tartoznak.

Imre Attila adatlap-képe

Imre Attila

Adminisztrátor, szerkesztő. Különösen a Samsung Mobile, a játékok, számítógépek foglalkoztatnak a legjobban, de ettől eltekintve nem idegenkedem semmitől ami a technológiával van összefűzésben, sőt nagyon is érdekelnek az újabbnál újabb fejlesztések, találmányok. Célom, hogy bejegyzéseimmel minél több embernek tudjak segítséget nyújtani, olyan dolgokat ismertetni amikről még nem tudtak, valamint az hogy saját készségeimet is folyamatosan fejlesszem.

Szintén tetszeni fog...

Vélemény, hozzászólás?