Bemutatkozott az iPad Pro 9.7

Előző cikkemben említettem, hogy megjelent az új iPhone SE, az Apple az új iPhone mellett bemutatta az új iPad táblagépjét.

Ha a régebbi iPad Pro-t és az új Ipadet egymás mellé tesszük, akkor látszik mintha a kisebbik ”testvére” lenne a régebbi Pro változatnak.
Az iPad Pro a maga 12.9 inches mérete miatt nem volt eléggé kelendő, ezért az Apple úgy gondolta, hogyha egy jóval ”kisebb” gépet dob piacra, azzal sikeresebb lehet.

Forrás: Apple.com - iPad

Forrás: Apple.com – iPad Pro 9.7

De a bővebb leírás előtt, miben változott az új Ipad?

Előszőr is egy 9.7 inches szebb, élethűbb és új technológiájú képernyőt kapott, négy  hangszóró helyett két jobb minőségüt kapott, egy menő csatlakozót, billentyűzetet, egy magas oktánszámú A9X-es processzort, több memóriát és természetesen egy okos Apple ceruzát.

Egy kicsit bővebben az új iPad-ről.

A jelenlegi modell a szeretett 9.7 inches kijelzőt kapta meg, 2048×1536 képpontos felbontás eléréséhez egy új technológiájú panel lett beleépítve és ez 264 ppi pixelsűrűséget eredményez pont mint az Air 2-é.
A másik megemlítendő dolog az az, hogy egy különleges bevonat segítségével 40 százalékkal csökkentették a tükröződést az eddigi iPad-hez képest.

Ezek után nem meglepő, hogy az ujjlenyomatoknak is jobban ellenáll. Ami megint csak nagy egy előrelépés, hogy egy négy pontos környezeti fényérzékelőnek hála mindig az adott fényviszonyok szerint jeleníti meg a színeket, ezzel könnyítve a készülék használatát.

Forrás: Apple.com

Forrás: Apple.com

Kisebb méret kevesebb súly, ez a szépség mindössze 437 grammot nyom, míg az Air 2 713 grammot, ami szerintem egy lényeges különbség. Az Apple nem változtatott sokat a hardveren konkrétan a 64 bites Apple A9X SoC és M9 koprocesszor pároson, 2 GB rammal, ami ehhez a rendszerhez bőven elég. Kisebb lett viszont az akku kapacitása a méretből fakadóan: 38,5 helyett csupán 27,5 Wh.

A legnagyobb változás kamera téren van, a hátlapon 12 megapixeles, zafírüveggel védett iSight kamera dolgozik, a megnövelt felbontás révén 63 megapixeles panorámafotók és 4K-s videók is készíthetőek. Ami pedig az előlapi egységet illeti, immár 5 megapixeles FaceTime HD kamera került, Retina flash vakuval kiegészítve.

Emellett jár hozzá egy Smart keyboard is, ami megintcsak a kényelmes használatot biztosítja ehhez a mérethez, plusz jár melléje egy ”ceruza” az Apple Smart Pen.

Forrás: Apple.com

Forrás: Apple.com

Ami a négyféle (ezüst, szürke, rózsaszín és arany) színben érkező újdonság árát illeti, a 32 GB-os modellért 599$, a 128-asért 749$, míg a 256 GB-osért 899$-t kell fizetnünk – és ez csak a Wi-Fis kiadás. Az előrendelés március 24-étől lehetséges, a szállítás pedig március 31-én veszi kezdetét.

Nektek tetszik az új iPad Pro?

Imre Krisztián adatlap-képe

Imre Krisztián

Weboldal tulajdonos, adminisztrátor, szerkesztő. Főként a Windows Mobile-ban és a Design-ban érzem otthon magam, de érdekelnek a telefonos rendszerek, továbbá bármi ami technológiával kapcsolatos. Célom, hogy cikkeim minél több emberhez eljussanak, ezáltal bevezetve őket a technológia újdonságaiba, érdekességeibe, továbbá tapasztalatgyűjtés, írói készségem javítása, és angol nyelvtudásom fokozása.

Szintén tetszeni fog...

Vélemény, hozzászólás?