Top 3 legjobb alkalmazás tanuláshoz gyerekeknek

A gyerekkori évek nagyon fontosak egy gyermek fejlődésében. Ezeket az éveket formáló éveknek is szokták nevezni amikor erősebb az akarat a tanuláshoz és a gyermekeket szinte minden le tudja kötni ami körülöttük történik.

Említeni sem kell, hogy ezek az évek azok amikor a tanulás az egyik legfőbb dolog és szerencsére rengeteg okostelefonos alkalmazás létrejött, hogy ebben segítsen.

Lássuk hát az általunk kiválasztott top 3-at!

Duolingo-icon-best-app-2013Duolingo

Ahogy a mondás is tartja: “Annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz”.
Ez az alkalmazás a világ legnépszerűbb nyelvtanuló alkalmazásává vált ami már millióknak segített különböző nyelveket legalább alapszinten megtanítani.
A Duolingo-val egy egyszerű, szórakoztató és színes nyelvtanulásban lehet minden gyermek de akár felnőttnek is része. Tanulmányok szerint többszörös nyelvek tanulása segítik az agy fejlődését. Az alkalmazás kifogástalan oktatói élményt nyújt mindezt játékos módon. Akár a gyermekkel együtt is lehet használni az alkalmazást amivel különböző nyelveken beszélhetünk hozzájuk.
Az alkalmazást letöltheted itt: Android   IOS   Windows

Google-Classroom-iconGoogle Classroom

A google classroom egy tantermet helyettesítő alkalmazás ami segíti a tanulókat, tanárokat és a szülőket, hogy nyomon tudják követni gyermekük oktatását.
A tanulók feladatokat tudnak bejelölni, a többi diákkal együttműködni, képeket videókat feltölteni valamint azt is lehetővé teszi, hogy a tanárok, tanulók és szülők egymással kommunikáljanak. Ez az alkalmazás még eléggé kezdeti stádiumban van és mielőtt használni tudnánk regisztrálnunk kell a web platformon itt. Egyébként ez az alkalmazás egy kitűnő virtuális tantermes megoldás, ami meglepően jól segítheti gyermekeinket céljuk elérésében.
Szerintünk a Google még sokat fog fejleszteni ezen az alkalmazáson, hogy minél jobbá és használhatóbbá tegye.
Az alkalmazást letöltheted itt: Android   IOS

Photomath-2.0-icon-RGBPhotoMath

A matematika sok gyermek számára néha bonyolultnak bizonyul, mert az iskolában vagy nem figyeltek vagy valami okból kifolyólag nem értették meg, hogy különböző feladatokat hogyan kell megoldani. Ez az alkalmazás hatalmas segítséget nyújthat azok számára akik ezzel a problémával küszködnek, mert segítségével egyszerű módon megoldhatunk bizonyos feladatokat lépésről lépésre. Az alkalmazás különlegessége, hogy okostelefonunk kamerájával csak be kell szkennelnünk az egyenletet vagy hasonló matematikai feladványt, amelyet az alkalmazás pillanatok alatt megold majd ha szükségszerű akkor meg is tekinthetjük a megoldást lépésről lépésre. Az alkalmazás a kamerán keresztül a kézírást is felismeri de sokkal jobban működik nyomtatott karakterekkel. Ha viszont a kamerás módszer valamiért nem tetszene vagy működne megfelelően, akkor egy billentyűzet segítségével ugyanúgy bevihetjük a matematikai feladványokat.
Fontos kihangsúlyozni, hogy az alkalmazás célja az oktatás nem pedig a csalás dolgozatoknál 🙂
Az alkalmazást letöltheted itt: Android   IOS   Windows

Imre Attila adatlap-képe

Imre Attila

Adminisztrátor, szerkesztő. Különösen a Samsung Mobile, a játékok, számítógépek foglalkoztatnak a legjobban, de ettől eltekintve nem idegenkedem semmitől ami a technológiával van összefűzésben, sőt nagyon is érdekelnek az újabbnál újabb fejlesztések, találmányok. Célom, hogy bejegyzéseimmel minél több embernek tudjak segítséget nyújtani, olyan dolgokat ismertetni amikről még nem tudtak, valamint az hogy saját készségeimet is folyamatosan fejlesszem.

Szintén tetszeni fog...

3 hozzászólás

  1. Imre Krisztián adatlap-képe Imre Krisztián szerint:

    Köszönjük a javaslatot 🙂 Tényleg ez is egy igazán hasznos program.

  2. Murat Ünal adatlap-képe Murat Ünal szerint:

    én tanácsadás
    http://www.letspal.com
    share videók, képek, többek között a chat, a gyakorlat angol nyelvet tanulni, add barát.

Vélemény, hozzászólás?