Live frissítéssel jön a Facebook

A Facebook ma bejelentette, hogy élő (live) videós frissítést adnak ki pár héten belül.

De miről is van szó?

A Facebook már egy meglévő innovációt szeretne nyújtani a felhasználók számára, mármint minél testre szabhatóbb legyen, a Like és a Hozzászólásokon kívül még jobban kitudjuk fejteni érzéseinket, gondolatainkat.
Az új funkciók a kölcsönhatásra, megosztásra és egyben a felderítésre helyezik a hangsúlyt, ezzel még ismertebbé, testre szabhatóbbá tenni a Facebookot.

Idáig az volt, hogyha külföldön voltunk, tudatni szerettük volna ismerőseinkkel a meglátogatott helyekről készített fotókat és közbe a hangjukat akartuk hallani, de nem akartuk, hogy minden ismerős lássa a készített képeket, akkor a legegyszerűbb megoldás az volt, hogy felhívtuk Skypon vagy Viberen azt az ismerőst, amelyikkel tudatni szerettük volna, hogy nem tévedtünk el és még élünk.

Háát igen, ki ne találkozott volna már ilyennel?! 🙂

Aki hallott vagy találkozott az Instagram ügyes képmegosztó programjával az tudja, hogy a kiválasztott kép feltöltése előtt ”csinosíthatjuk”, szerkeszthetjük képünket (Filterek beállítása, fényerő, keretek stb…) .
Na és mit csinált a Facebook?! Fogta és ezt az ötletet áthozza a Facebookba, ha minden igaz akkor a következő héten egy iOS-os frissítésbe már kipróbálható lesz ez is.

A másik a videó, ki ne ismerné a Snapchatet, lassan egy olyan fiatal sincs, aki ne rendelkezne vele. A snapchatben a képküldés mellett lehetőségünk van a videó küldésre is.
Mint az Insta esetébe fogta az ötletet, kicsit átszabta és beleteszi saját alkalmazásába.

A Facebook-on filterezni is lehet majd a videót. Forrás: techradar.com

A Facebook-on filterezni is lehet majd a videót.
Forrás: techradar.com

Viszont most jön az ”újítás”!

A Facebook azt szeretné, hogy az emberek Élőbe tudassák helyzetüket, érzéseiket, mondanivalójukat a kiválasztott ismerősükkel. Aki nézi a videót az közbe oda kommentelhet az élő videó alá és a videót filterezheti, rajzolhat rá, írhat rá, színezhet rá és közbe ezt látja a videó készítő is. És ha véletlenül lemaradtunk ismerősünk élő videójáról akkor egy Live fül alatt visszanézhetjük őket.

Összefoglalva egy kis insta egy kis snapchat plusz egy kis facebook és kész az újítás.

Facebook újítás. Forrás: techradar.com

Facebook újítás.
Forrás: techradar.com

Itt lehetne sorolni a hátrányait, hogy megfigyelhet akárki, azt tudom tanácsolni okosan facebookozz és kétszer is gondold meg, hogy mit teszel ki Facebookra.

Addig is kövessetek facebookon. 🙂

Nektek mi a véleményetek az új Facebook opcióról? 🙂

Imre Krisztián adatlap-képe

Imre Krisztián

Weboldal tulajdonos, adminisztrátor, szerkesztő. Főként a Windows Mobile-ban és a Design-ban érzem otthon magam, de érdekelnek a telefonos rendszerek, továbbá bármi ami technológiával kapcsolatos. Célom, hogy cikkeim minél több emberhez eljussanak, ezáltal bevezetve őket a technológia újdonságaiba, érdekességeibe, továbbá tapasztalatgyűjtés, írói készségem javítása, és angol nyelvtudásom fokozása.

Szintén tetszeni fog...

Vélemény, hozzászólás?