iCar, avagy az Apple autó

Már 2019-ben piacra kerülhet az iCar néven emlegetett Apple autó.

Az iCar-hoz tesztelik az Apple Maps-et Forrás: techradar.com

Az iCar-hoz tesztelik az Apple Maps-et.
Forrás: techradar.com

A németországi Frankfurter Allgemeine Zeitung jelentése szerint az Apple létrehozott Németországban egy titkos kutatás-fejlesztési részleget, amely kizárólag az Apple autóján dolgozik, melyet jelenleg iCar néven emlegetnek.

A lap olyan forrásokra hivatkozik, akik állítólag jól értesültek a témában. Szerintük a szakértő csapat 15-20 gondolkodóból áll, akik között mérnök, szoftveres, hardveres és értékesítő szakember is van.

Azt mondják, hogy olyan szakembereket gyűjtött össze az Apple, akik mind fiatal szakértők az autóiparban, és mind úgy érezték az előző munkaadójuknál, hogy visszafogják őket.

Az autót jelenleg iCar néven emlegetik, és úgy tudni, hogy már 2019-ben vagy 2020-ban piacra kerülhet – ez egyébként megfelel a korábbi jelentéseknek. A közvetlen értékesítés mellett az Apple autómegosztással is próbálkozhat.

A napokban sikerült lencsevégre venni amint az Apple céghez egy fehér Ford Transit kanyarodik, a kocsi tetején a Google-höz hasonló kamerával és tér érzékelőkkel ellátott kamerák vannak. Állítólag az Apple jelenleg az Apple Maps térképén dolgozik és ezt szeretné pontosítani.

Nagyon úgy néz ki, ha az Apple felépíti autójának rendszerét, itt nagy csaták alakulhatnak ki a Google-el.

Apple Maps-et pontosítják az iCar rendszeréhez. Forrás: techradar.ccom

Apple Maps-et pontosítják az iCar rendszeréhez.
Forrás: techradar.ccom

Talán ez lehet a jövő autója?

Nektek mi a véleményetek?

Ha tetszett a cikk kövessetek Facebook oldalunkon, hogy időben értesüljetek az új cikkekről! 🙂

Imre Krisztián adatlap-képe

Imre Krisztián

Weboldal tulajdonos, adminisztrátor, szerkesztő. Főként a Windows Mobile-ban és a Design-ban érzem otthon magam, de érdekelnek a telefonos rendszerek, továbbá bármi ami technológiával kapcsolatos. Célom, hogy cikkeim minél több emberhez eljussanak, ezáltal bevezetve őket a technológia újdonságaiba, érdekességeibe, továbbá tapasztalatgyűjtés, írói készségem javítása, és angol nyelvtudásom fokozása.

Szintén tetszeni fog...

Vélemény, hozzászólás?