Biztosítsuk készülékeinket lopás ellen

Mai cikkemben folytatom a hétköznapi kérdések megválaszolását, és eközben hasznos tanácsokkal is szeretnélek ellátni benneteket.

Na szóval a lopás, nem is kell sokat magyaráznom, hogy mi az, mindenki hallott róla és senkisem szeretne az áldozata lenni. De hogy biztosítjuk készülékeinket lopás ellen?

Könnyű laptopok, tabletek és számítógéppé alakítható eszközök, például a Microsoft Surface, egyre több gyártó készít könnyű, hordozható, számítógéppé alakítható eszközöket, viszont ezeknek az a hátránya, hogy könnyen ”lába kellhet”, ezért számos lopás ellen-i alkalmazás készült el.

Külföldön egyre több a panasz, hogy ellopják a laptopjaikat, az emberek nem is a laptopot fájlalják hanem a rajta tárolt adatokat (családi fotók, céges fájlok, személyes adatok). Szerencsére egyre több és több alkalmazás jelenik meg eszközünk megvédésére.

Már a Microsoft is gondol felhasználóira és egy fejlett lopás védelmi rendszerrel is ellátja telefonjait, amivel könnyen a a telefon nyomára bukkanhatunk.

Forrás: preyproject.com Biztosítsuk készülékeinket lopás ellen.

Forrás: preyproject.com
Biztosítsuk készülékeinket lopás ellen.

De mi a helyzet a laptopokkal?

Ott sem kell kétségbe esnünk, hiszen számtalan alkalmazás létezik, amivel biztosítsuk készülékeinket lopás ellen, és a jó hír, hogy ingyenes.

Az alkalmazás neve Prey. Mint mondtam igyenes de ha többet szeretnénk fizethetünk is, na mielőtt elszomorítanék bárkit is, felmerül a kérdés mindenkiben, hogy mi a különbség az ingyenes és a fizetős csomag között. Az ingyenes csomagba egy felhasználóval 3 eszközre tudjuk telepíteni ezt a programot a fizetőssel 10-re. Az ingyenesbe távolról nem tudjuk törülni adatainkat, a fizetősben tudjuk.

Összefoglalás képpen nem kell agódjunk ha az ingyenes csomagot szeretnénk, amit korlátlan ideig használhatunk anélkül, hogy fizetnénk.

Kicsit bővebben a Prey-ről.

Ez az alkalmazás a telepítés után a háttérben fog futni, szóval ha a rablónak épp kedve támad lopkodni semmit sem fog sejteni, hogy mi azelőtt felszereltük ezzel az alkalmazással.

Regisztráljunk be ingyen az oldalukon (kattintson ide). Válasszuk ki mire szeretnénk letölteni, mentés. Miután feltelepítettük bejelentkezünk az alkalmazásba, majd lépjünk vissza a weboldalukra, frissítsük az oldalukat és már indíthatjuk a keresést.

Forrás: preyproject.com Biztosítsuk készülékeinket lopás ellen.

Forrás: preyproject.com
Biztosítsuk készülékeinket lopás ellen.

Ha ellopták készülékünket az oldalon nyomon tudjuk követni, riasztás tudunk küldeni, ami abból áll, hogy a telefon vagy laptop elkezd hangosan szirénázni, letudjuk zárni a készüléket, ha telefonra telepítjük képet is tudunk készíteni távolról vagy letudjuk zárni telefonunkat és távolról üzenetet irathatunk ki ”Hozd vissza és nem lesz semmi bajod”. 🙂

A jó hír, hogy egyszerre 3 készülékre tudjuk feltelepíteni telefon, laptop tablet. Az alkalmazás elérhető iOS-on és Androidon is.
A fejlesztők folyamatosan frissítik az alkalmazást, utoljára egy olyan opció került bele, hogyha egy bizonyos területen kívül kerül az eszköz akkor riaszt.

Remélem tetszett a cikk, továbbra is lehet követni minket Facebook oldalunkon, a megosztás itt is ér!

Imre Krisztián adatlap-képe

Imre Krisztián

Weboldal tulajdonos, adminisztrátor, szerkesztő. Főként a Windows Mobile-ban és a Design-ban érzem otthon magam, de érdekelnek a telefonos rendszerek, továbbá bármi ami technológiával kapcsolatos. Célom, hogy cikkeim minél több emberhez eljussanak, ezáltal bevezetve őket a technológia újdonságaiba, érdekességeibe, továbbá tapasztalatgyűjtés, írói készségem javítása, és angol nyelvtudásom fokozása.

Szintén tetszeni fog...

Vélemény, hozzászólás?