A Microsoft megváltoztatta a Windows 10 Mobile rendszerigényét

A Microsoft a mai napon gyorsan megváltoztatta a Windows 10 mobile-os telefonok hardver követelményét.

Most egy kicsit lehangoltak lehetnek a windows phone 8-at vagy 8.1-et használó felhasználók, hiszen a mai nap a Microsoft bejelentette, hogy növeli a windows 10 mobile hardverkövetelményét 512 MB ramról felemelték 1 GB-ra.

A Microsoft megváltoztatta a Windows 10 Mobile rendszerigényét

A Microsoft megváltoztatta a Windows 10 Mobile rendszerigényét

Az eddigi tesztjeink alapján ez a Microsoft részéről elég jó döntés volt, hiszen a windows 10 stabil működéséhez ennyi a minimum. Továbbá  a minimális memóriaigény (érthetően) a kijelző felbontásától is függ. Az FHD (Full-HD, 1920×1080 pixeles) kijelzőjű telefonok esetében ez minimum 2 GB, míg a WQHD (2560×1440 pixeles) kijelzővel érkező típusok esetében már 3 GB.

De azért meg kell jegyeznem, jelenleg egy 640 Xl-em van annak 1 GB ramja és 8 GB belső tárhelye van, a rendszer 3.26 GB helyet fogyaszt, szóval nem lenne túl nagy esélyünk alkalmazások telepítésére.

Ha tetszett a cikk, kövessetek Facebook oldalunkon! 🙂

Imre Krisztián adatlap-képe

Imre Krisztián

Weboldal tulajdonos, adminisztrátor, szerkesztő. Főként a Windows Mobile-ban és a Design-ban érzem otthon magam, de érdekelnek a telefonos rendszerek, továbbá bármi ami technológiával kapcsolatos. Célom, hogy cikkeim minél több emberhez eljussanak, ezáltal bevezetve őket a technológia újdonságaiba, érdekességeibe, továbbá tapasztalatgyűjtés, írói készségem javítása, és angol nyelvtudásom fokozása.

Szintén tetszeni fog...

Vélemény, hozzászólás?