Erre vártunk -15 perc alatt egy teljes töltés

Ma még egészen hihetetlen dolognak hangzik, hogy ”15 perc alatt egy töltés”. Azonban a ”drága” kínaiak megint nagyot dobbantottak.

A grafén alapú G-King hétszer jobb a lítium-ionos akkumulátoroknál, ennek köszönhetően 15 perc alatt egy töltés-t intézhetünk velük.

Ezt a bravúrt segíthet elérni a világ első olyan akkumulátorcsomagja, amely már grafént hasznosít. Pontosan ilyen teljesítményt ígér. A kínai Dongxu Optoelectronics mutatta be, G-King névre hallgat, és 4800 mAh-s kapacitással rendelkezik.

A gyártó ígérete szerint 13-15 perc a teljes feltöltés, ráadásul nem egyszer bírja ki a teljes merítést és újratöltést – hanem 3500-szor. Ezzel állítólag hétszer erősebb, mint egy hagyományos lítium-ionos akkumulátor.

A grafén alapú G-King  akkumulátoroknak hála, 15 perc alatt egy teljes töltés - t intézhetünk el velük.

A grafén alapú G-King  akkumulátoroknak hála, 15 perc alatt egy teljes töltés – t intézhetünk el velük.

A grafén hatalmas áttörést jelenthet az üzemidő és az akkuk világában, ráadásul lehetővé tenné a hajlékony kijelzők használatát is, valamint az elektromos autók további fejlesztéseit.

A G-Kinget még július elején mutatták be Kínában. Sajnos még nem az év végén piacra kerülő okostelefonokban kap majd helyet a technológia, de a termék bemutatása azt jelzi, hogy jó úton haladnak a fejlesztések.

Ha tetszett a cikk lájkoljátok és kövessetek minket Facebookon is 🙂

Imre Krisztián adatlap-képe

Imre Krisztián

Weboldal tulajdonos, adminisztrátor, szerkesztő. Főként a Windows Mobile-ban és a Design-ban érzem otthon magam, de érdekelnek a telefonos rendszerek, továbbá bármi ami technológiával kapcsolatos. Célom, hogy cikkeim minél több emberhez eljussanak, ezáltal bevezetve őket a technológia újdonságaiba, érdekességeibe, továbbá tapasztalatgyűjtés, írói készségem javítása, és angol nyelvtudásom fokozása.

Szintén tetszeni fog...

Vélemény, hozzászólás?